Funda Statistieken

Door firefly112 op woensdag 26 februari 2014 12:47 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 65.266

Sinds een aantal dagen hebben ik en mijn vriendin ons huis te koop gezet.
Nu heb je op Funda de mogelijkheid om de statistieken van je huis te kunnen bekijken dit leek mij erg handig. alleen is het nu dus zo dat je eigenlijk alleen kan zien hoe vaak jou huis is aangeboden of Funda(Wanner komt je huis naar voren op een pagina) en hoe vaak ze hier op hebben geklikt.

Dit zijn eigenlijk statistieken waar je niet heel veel aan hebt. je zou namelijk veel meer informatie kunnen achter halen en daar op acteren.

- Hoeveel gebruikers hebben je huis bewaard en hoelang.
- Hoelang kijken ze naar je huis wanneer ze geklikt hebben
- Welke foto's zijn het meest bekeken en hoelang
- hoeveel unieke kijker heb je gehad en hoeveel kijkt meerdere keren naar je advertentie.

Uit zulke statistieken zou je belangrijke informatie kunnen halen zo zou je kunnen zien dat mensen wel geïnteresseerd in je huis zijn maar het misschien te duur vinden of informatie ontbreekt.

ik vind dit raar dat een grote website als Funda die niet al geregeld heeft terwijl om dit te realiseren niet veel werk hoeft te zijn. (heb dit in een paar uur op een bedrijf website van ons gebouwd)

Garantie zonder Verkoopbon

Door firefly112 op dinsdag 30 oktober 2012 13:38 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 13.437

Afgelopen week om precies te zijn donderdag hield mijn Nokia Lumia 800 er mee op.
Nou geen probleem aangezien de telefoon nog garantie heeft. Ik had deze mobiel gekocht bij MTV mobile dit omdat MTV mobile op dat moment nog normale prijzen hanteerden voor abonnementen en telefoons.

Toen ik thuis arriveerde heb ik gelijk alles van de mobiel er bij gezocht. ik had nog de doos met alle boekjes en de doos waar in de sim kaart zat. Alleen had ik helaas niet meer de verkoopbon deze zou wel kwijtgeraakt zijn met verhuizen.

Toen ik de telefoon voor RMA wou aanmelden via de website stond hier ook nadrukkelijk bij dat ik een kopie van de verkoopbon bij het pakketje moest bijsluiten. Dit zou erg lastig worden aangezien ik deze niet meer had maar het leek mij ook sterk dat hun dit van mijn konden eisen aangezien hun zelf ook verplicht zijn deze gegevens een x aantal jaar te bewaren.

na Google dit probleem te hebben voor gelegd kwam ik op de volgende pagina uit. Misverstanden over garantie
.Hier uit blijkt dus dat je ze van mij geen verkoopbon kunnen eisen. Wat ze wel kunnen eisen is een verkoopbewijs, En een bankafschrift zou hiervoor genoeg zijn. Ik heb dus de telefoon gepakt om dit eens voor te leggen aan hun helpdesk. Na 2 minuten wachten kreeg ik een vriendelijke jongen aan de telefoon waar bij ik mijn verhaald deed. Hij vertelde mij dat het toch echt niet mogelijk was aangezien hun een verkoopbon nodig hebben.Na nog wat vragen heen en weer kon hij me niet helpen of vertellen wie ik hiervoor wel kon benaderen.

Hierna gelijk met Nokia gebeld en zij gaven aan dat dit geen enkel probleem is voor hun. Hierop kon is dus gelukkig mijn telefoon te reparatie aanbieden bij Nokia.


Aangezien er bij mijn vorige Blogs nog al veel commentaar was op mijn zins opbouw en spelling.
heb ik het nu maar eens 4 keer nagelezen. als het nu helaas nog niet goed genoeg is moet ik denk ik maar geen Blogs meer gaan schrijven.

Dag 5 Windows Phone

Door firefly112 op woensdag 7 december 2011 13:06 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 7.039

Hier is dan het vervolg van Windows Phone 7 avontuur. Ik heb vandaag mijn Nokia Lumia 800 5 dagen en ik ben er zeer tevreden mee. Ik ben ook erg blij dat ik een zwarte heb gekregen want ik was bij de bestelling van de telefoon vergeten te vertellen welke kleur ik wou. Maar ik zal maar bij dag 1 beginnen.
De telefoon kwam morgens rond 9 uur binnen dus moest ik half slapend de trap af om de deur open te doen voor de bezorger. Nadat ik getekend had voor het pakketje gelijk maar uit gepakt.

hij zat in een mooi klein doosje en goed stevig verpakt. Er zat een Micro usb kabel in met een adapter om de telefoon op te laden. Tevens een setje Cheap ass oordopjes die nooit in je oren passen. Ook kreeg ik er gelijk een bescherm hoesje bij dit was op zich vreemd aangezien Nokia juist aangeeft dat het niet echt nodig is omdat de telefoon met Gorilla Glass is en de behuizing van het zelfde materiaal word gemaakt als ijshockey helmen waardoor een kras bijna niet mogelijk is. En als deze er toch zou zitten je hem niet zo zien aangezien het niet geverfd is maar het materiaal een kleur heeft. Dit voelt trouwens wel super aan in je hand. Nou hop micro sim kaart er in deze moet er wel een beetje op een anderen manier in als dat de meeste mensen gewend zullen zijn. Zo zit de Micro Usb aansluiting aan de boven kant van de telefoon achter een klepje als je dit klepje omhoog hebt zit er recht een plaatje die naar links geschoven moet worden waardoor dit plaatje een beetje omhoog komt. Nu kan je het plaatje uit de telefoon halen hier in zit een soort houder voor je micro sim kaart. Dit is op zich een mooi systeem alleen ben ik wel bank dat het klepje van de micro usb aansluiting wel een keer zal afbreken bij mij. Nou de originelen simkaart was nog niet geactiveerd dus heb ik door middel van een schaar en een beetje goed kijk werk mijn oude simkaart zo geknipt dat hij ook in het micro sim slot pasten.

Toen me telefoon natuurlijk eerst maar eens helemaal opgeladen. Nadat die opgeladen was en mijn Live/Hotmail account aan me telefoon gekoppeld had. Ging ik er maar eens maar mee spelen. En liep ik gelijk tegen een min punt aan van het koppelen van je Live/Hotmail account aan je telefoon dit moet je namelijk doen om de market en de live services te gebruiken. Als je net zo als ik eindelijk al sinds je mailtje het zelfde hotmail account heb zal je Adresboek best vol zetten met een hoop email adressen zonder naam of nummer. Veel van deze mensen ken je niet meer of wil je niet meer kennen. Dit probleem had ik dus ook ik had namelijk in eens 250 contact personen in me telefoon staan. Terwijl ik eigenlijk alleen hun nummers er in wil met naam nu was het alleen het mail adres. Ik had van te voren al mijn Android contacten ge exporteert naar een .CSV bestand en deze in Hotmail geïmporteerd. Maar dit waren maar 30 contacten. Gelukkig koppelden windows phone al veel van die contacten aan een mail adres. Toen ik Facebook en Twitter ook nog eens ging instellen kwamen ook al die contacten in mijn telefoonboek. Het werd dus in eens wel heel vol toen ik er achter kwam dat je een filter op je telefoon boel kon zetten. Was ik al een stuk gelukkig zo kan je namelijk bepalen of je alleen je live contacten wil zien of facebook. Nadat ik dit op live had gezet en alle oude mail adressen had verwijderd. Was het al een stuk overzichtelijker. Wat toen nog bleek was dat je ook contacten kan samen voegen. Zo kon ik vriend A aan zijn facebook, twitter en live aan elkaar koppelen zo dat dit in een contactpersoon zat. Dit was wel even wat werk maar daarna werkt het wel erg goed. Zo kan je onder de naam van Vriend A zijn foto album zien op facebook en ook wat hij op twitter en facebook zit. Dit vind ik wel erg mooi samen werken.

Dag 2 t/m 5 na wat gebruik met deze telefoon hoor ik van veel mensen dat ze het toch wel een hele mooie telefoon vinden (ook de Apple gebruikers) en dat dat windows phone wel heel snel werkt. Ook zijn ze allemaal erg onder de indruk van het scherm. Het Enigste wat ik eigenlijk mis is de app Rabo internet Bankieren dit gebruikte ik bijna dagelijks alleen deze is er NOG niet voor Windows Phone. Ook gaat de batterij erg lang me meestal 2 dagen terwijl me hd2 en net niet tot bedtijd haalde. De Camera valt ook wat tegen maar hier zou Nokia nog een update voor uit brengen.

Voordelen:
- Mooiste Os voor mobiel telefoons.
- Vernieuwend
- Erg snel
- Integratie met Facebook / Twitter
- Bij het scherm is zwart echt zwart

Nadelen:
- Weinig goede gratis app
- Minderen Camera
- Weinig tweak mogelijkheden

Dag -1 Windows Phone 7

Door firefly112 op vrijdag 2 december 2011 10:29 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 4.971

Eens per 2 jaar mogen de meeste Nederlanders een nieuwen telefoon of een nieuw abonnement uit zoeken. Het is bij mij altijd het geval dat ik eerst kijk welke telefoon ik wil en daarna pas welke provider. Dit ik keer is MTV Mobile geworden maar waarom MTV mobile?

Zo als de meeste van jullie wel gemerkt hebben zijn de laatste maanden de prijzen van de mobielen abonnement de lucht in gestegen. 2 jaar terug had je nog de nieuwste telefoons gratis bij een abonnement van 25 euro. Hier had je dan Onbeperkt Internet(FUP) + 250 belminuten bij. Nu is het zo dat 700 mb internet met 250 belminuten je 40 euro kwijt bent en dan moet je blij zijn als je een telefoon er gratis bij krijgt.

Nu mocht ik eigenlijk pas 31 Januari een nieuw abonnement nemen. Alleen was mijn oog gevallen op de Nokia Lumia 800. ik heb namelijk nu zelf een HD2 hier op heb ik WM 6.5 gehad, Android Gingerbread, maar ook WP7. En dit laatste beviel mij super goed android tevens ook. Alleen vond ik WP7 net een stuk mooier er uit zien. Ik zat dus wat op internet rond te kijken toen kwam ik de aanbieding van MTV mobile tegen. 300 belminuten, 150 smsjes en 1 GB internet van 37 euro per maand en gratis lumia er bij. die zou het gaan worden. Alleen las ik ook daarna op Tweakers.net dat de Abonnement bij MTV mobile ongeveer allemaal 13 euro duurder per maand gaan worden. En dat vond ik al weer teveel want 13 x 24 = 312 in 2 jaar meer betalen.

Ik heb dus mijn huidige provider opgebeld of ik ook mijn abonnement kon afkopen nou dat kon en dat zou 100 euro kosten. Aangezien ik nog 4 maanden te gaan heb dit dus gelijk gedaan. Zij vertelde mij toen ook dat hun ook (HI) MTV mobile abonnementen kunnen verkopen. En dat zij hem nog goedkoper kunnen aanbieden als op internet. Nu is het dus dat ik 30 euro per maand kwijt ben en de eerste 6 maanden 50 % korting heb. nooit verkeerd. Ik krijg mijn WP7 telefoon dus aankomende zaterdag en ik zal elke week proberen een blog te schrijven wat ik er van vind.