Dag 5 Windows Phone

Door firefly112 op woensdag 7 december 2011 13:06 - Reacties (20)
Categorie: -, Views: 5.983

Hier is dan het vervolg van Windows Phone 7 avontuur. Ik heb vandaag mijn Nokia Lumia 800 5 dagen en ik ben er zeer tevreden mee. Ik ben ook erg blij dat ik een zwarte heb gekregen want ik was bij de bestelling van de telefoon vergeten te vertellen welke kleur ik wou. Maar ik zal maar bij dag 1 beginnen.
De telefoon kwam morgens rond 9 uur binnen dus moest ik half slapend de trap af om de deur open te doen voor de bezorger. Nadat ik getekend had voor het pakketje gelijk maar uit gepakt.

hij zat in een mooi klein doosje en goed stevig verpakt. Er zat een Micro usb kabel in met een adapter om de telefoon op te laden. Tevens een setje Cheap ass oordopjes die nooit in je oren passen. Ook kreeg ik er gelijk een bescherm hoesje bij dit was op zich vreemd aangezien Nokia juist aangeeft dat het niet echt nodig is omdat de telefoon met Gorilla Glass is en de behuizing van het zelfde materiaal word gemaakt als ijshockey helmen waardoor een kras bijna niet mogelijk is. En als deze er toch zou zitten je hem niet zo zien aangezien het niet geverfd is maar het materiaal een kleur heeft. Dit voelt trouwens wel super aan in je hand. Nou hop micro sim kaart er in deze moet er wel een beetje op een anderen manier in als dat de meeste mensen gewend zullen zijn. Zo zit de Micro Usb aansluiting aan de boven kant van de telefoon achter een klepje als je dit klepje omhoog hebt zit er recht een plaatje die naar links geschoven moet worden waardoor dit plaatje een beetje omhoog komt. Nu kan je het plaatje uit de telefoon halen hier in zit een soort houder voor je micro sim kaart. Dit is op zich een mooi systeem alleen ben ik wel bank dat het klepje van de micro usb aansluiting wel een keer zal afbreken bij mij. Nou de originelen simkaart was nog niet geactiveerd dus heb ik door middel van een schaar en een beetje goed kijk werk mijn oude simkaart zo geknipt dat hij ook in het micro sim slot pasten.

Toen me telefoon natuurlijk eerst maar eens helemaal opgeladen. Nadat die opgeladen was en mijn Live/Hotmail account aan me telefoon gekoppeld had. Ging ik er maar eens maar mee spelen. En liep ik gelijk tegen een min punt aan van het koppelen van je Live/Hotmail account aan je telefoon dit moet je namelijk doen om de market en de live services te gebruiken. Als je net zo als ik eindelijk al sinds je mailtje het zelfde hotmail account heb zal je Adresboek best vol zetten met een hoop email adressen zonder naam of nummer. Veel van deze mensen ken je niet meer of wil je niet meer kennen. Dit probleem had ik dus ook ik had namelijk in eens 250 contact personen in me telefoon staan. Terwijl ik eigenlijk alleen hun nummers er in wil met naam nu was het alleen het mail adres. Ik had van te voren al mijn Android contacten ge exporteert naar een .CSV bestand en deze in Hotmail geÔmporteerd. Maar dit waren maar 30 contacten. Gelukkig koppelden windows phone al veel van die contacten aan een mail adres. Toen ik Facebook en Twitter ook nog eens ging instellen kwamen ook al die contacten in mijn telefoonboek. Het werd dus in eens wel heel vol toen ik er achter kwam dat je een filter op je telefoon boel kon zetten. Was ik al een stuk gelukkig zo kan je namelijk bepalen of je alleen je live contacten wil zien of facebook. Nadat ik dit op live had gezet en alle oude mail adressen had verwijderd. Was het al een stuk overzichtelijker. Wat toen nog bleek was dat je ook contacten kan samen voegen. Zo kon ik vriend A aan zijn facebook, twitter en live aan elkaar koppelen zo dat dit in een contactpersoon zat. Dit was wel even wat werk maar daarna werkt het wel erg goed. Zo kan je onder de naam van Vriend A zijn foto album zien op facebook en ook wat hij op twitter en facebook zit. Dit vind ik wel erg mooi samen werken.

Dag 2 t/m 5 na wat gebruik met deze telefoon hoor ik van veel mensen dat ze het toch wel een hele mooie telefoon vinden (ook de Apple gebruikers) en dat dat windows phone wel heel snel werkt. Ook zijn ze allemaal erg onder de indruk van het scherm. Het Enigste wat ik eigenlijk mis is de app Rabo internet Bankieren dit gebruikte ik bijna dagelijks alleen deze is er NOG niet voor Windows Phone. Ook gaat de batterij erg lang me meestal 2 dagen terwijl me hd2 en net niet tot bedtijd haalde. De Camera valt ook wat tegen maar hier zou Nokia nog een update voor uit brengen.

Voordelen:
- Mooiste Os voor mobiel telefoons.
- Vernieuwend
- Erg snel
- Integratie met Facebook / Twitter
- Bij het scherm is zwart echt zwart

Nadelen:
- Weinig goede gratis app
- Minderen Camera
- Weinig tweak mogelijkheden

Volgende: Garantie zonder Verkoopbon 10-'12 Garantie zonder Verkoopbon
Volgende: Dag -1 Windows Phone 7 12-'11 Dag -1 Windows Phone 7

Reacties


Door Tweakers user hellfighter87, woensdag 7 december 2011 13:07

holy crap wat een chaos o_ODoor Tweakers user n0fragger, woensdag 7 december 2011 13:11

offtopic: nog een extra nadeel, het toestel mist de enter knop.

Door Tweakers user firefly112, woensdag 7 december 2011 13:15

Alinea's zijn zo 2010

Door Tweakers user Styxxy, woensdag 7 december 2011 13:25

Ik ben ook een trotse bezitter van de Nokia Lumia 800 en ik kan me zeker vinden in jouw verhaal (weliswaar met wat alinea's). Echter had ik toch op sommige vlakken andere ervaringen.

Ik gebruik mijn Live account zo goed als niet. Ik had er vroeger een (mijn gmail-adres) voor MSN, maar die applicatie heb ik al jaren geleden uit huis gegooid. Daar zaten dus weinig contacten in. Daarnaast zijn al mijn contacten van mijn oude gsm gesynchroniseerd op mijn Google account en uiteraard heb ik ook nog Facebook.

Bij mij was het "linken" van verschillende accounts een eitje. Dit komt ook omdat ik al mijn contacten opsla met voor- en achternaam, waardoor Windows Phone deze automatisch al gaat linken (best wel handig!). Ik moest er zelf slechts enkelen, twintigtal, handmatig nog gaan linken.

Het gebrek aan goede free apps is inderdaad wel een minpunt voor Windows Phone 7 op dit moment. Daar waar je voor iOS en Android tientallen, al dan niet goede, apps hebt; heb je op WP7, als je geluk hebt, 1 app maar vaak ook geen app. Niet dat ik veel apps mis, maar het is wel spijtig dat sommige er niet zijn. Ik hoop naar de toekomst toe, wanneer het platform populairder wordt, dat er meer apps ter beschikking komen.

Dit laatste is natuurlijk wel een heikel punt. Ik heb het gevoel dat Microsoft niet echt bezig is met de marketing van WP7 in BelgiŽ (ik kan niet spreken voor Nederland). Zo goed als niemand kent het platform hier in BelgiŽ. In mijn naaste omgeving is dit wel anders, al mijn goede vrienden hebben ook een WP7 (Samsung Omnia 7 is populaird), maar dat is dan ook omdat mijn vrienden en ik erg .NET georiŽnteerd zijn. Buiten hen, ken ik niemand in mijn omgeving die er van gehoord hebben. Eťn voordeel ervan is wel dat het een wauw effect geeft als ze mijn smartphone zien.

Tot slot, ik ben, zoals ik hierboven zei, een .NET developer. Ik ga misschien in de nabije toekomst enkele apps maken die ik nog mis, maar dat zal mogelijk wel enkel interessant zijn voor de BE markt (zoals bv. abo-checker, hoeveel belminuten / sms'jes / datalimiet je nog hebt).

Door Tweakers user Sorbo, woensdag 7 december 2011 13:29

Wauw, je hebt gewoon echt niets met de kritiek gedaan die we op je eerste blog leverden. Ik had bijna een post getypt met een hoop fouten die je maakt, maar dit was zo'n lijst dat ik zelf het overzicht helemaal kwijtgeraakt ben.

Tip: Let even wat beter op bij Nederlands, want de hoeveelheid (oersimpele) fouten die je maakt is echt schrikbarend.

Maar ik heb ook nog inhoudelijk commentaar hoor ;)

- Je klaagt over een gebrek aan mogelijkheden om te tweaken? Windows Phone is niet gemaakt om te tweaken, maar is qua idee vrij gelijk aan iOs: Een systeem dat gewoon werkt, en waar geen tweaks meer voor nodig zijn. Bij mijn Android-telefoon merkte ik nog dat ik moest tweaken om een beetje een fijne telefoon te hebben, maar sinds Windows Phone heb ik eigenlijk geen drang meer om te tweaken: alles is gewoon aanwezig, werkt lekker en ziet er ook nog eens heel gelikt uit. Da's een beetje een zwak puntje dus.

- De hoeveelheid (gratis) apps heb je helemaal gelijk in, dat vind ik ook nog een van de mindere punten van WP7. Met een creditcard kom je echter al een heel eind, en door de goede browser mis ik een hoop site-specifieke apps ook al niet eens meer (bijvoorbeeld de tweakers app). Dat vangt echter niet alles op, ik had graag wat meer appjes gezien.

- Verder ben ik zelf wat teleurgesteld over de integratie van de sociale netwerken binnen WP7. Ok, het zit er allemaal in, en het is mooi gekoppeld met je contacten en je gallery, maar ik merk continue dat ik toch weer naar de facebook app grijp om bijvoorbeeld te kijken of er iets gepost is, of om een berichtje te typen. Niet dat de geintegreerde client slecht is, maar ik mis een beetje overzicht, dat ik met de FB-app wel heb. Daar had ik zelf stiekem meer van verwacht.

En daarnaast wil ik toch nog even bitchen over je taalgebruik: Alinea's, "me" is niet zo te gebruiken in die context, een hele hoop woorden hebben een "n" minder dan je denkt en spaties zijn iets waar je niet mee hoeft te strooien, strooi liever met alinea's ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 december 2011 19:18]


Door Tweakers user TheFes, woensdag 7 december 2011 13:33

Sorbo schreef op woensdag 07 december 2011 @ 13:29:
[...]
En daarnaast wil ik toch nog even bitchen over je taalgebruik: Alinea's, "me" is geen woord, [...]
"Me" is wel degelijk een woord hoor, bijvoorbeeld in de zin: "Sorry meneer, ik heb mijn huiswerk niet bij me"

Door Tweakers user firefly112, woensdag 7 december 2011 13:35

Mensen voor mensen die maar blijven klagen over de spelling ik snap dat jullie die wel goed in spelling zijn dit vervelend vinden lezen. maar ik en zo veel mensen hebben Dyslectisch ik heb ongeveer het spelling niveau van iemand uit groep 6/7. het is natuurlijk geen excuses voor de alinea's maar ik heb over dit hele verhaal al een half uur gedaan.

Door Tweakers user Rowdy.nl, woensdag 7 december 2011 13:46

Probleem met die gratis Apps is; als developer mag je 5 gratis Apps in de Marketplace aanbieden zonder kosten. Voor elke daaropvolgende gratis App moet je als developer 19,95 betalen om het in de Marketplace te mogen hebben.... :/

Door Tweakers user sypie, woensdag 7 december 2011 13:55

maar ik en zo veel mensen hebben Dyslectisch
Je bent dyslectisch of je hebt dyslexie.

Dan nog ontslaat je dit niet van je plicht om je uiterste best te doen om aan het begin van een zin te beginnen met een hoofdletter en te eindigen met een punt. Ook je eigen werk rustig en geconcentreerd overlezen en corrigeren is gťťn overbodige luxe. Ik geloof echt in dyslexie maar een heleboel is ook gemakzucht om vooral maar niet te lang met tekst bezig te zijn.

Door Tweakers user Styxxy, woensdag 7 december 2011 14:47

Rowdy.nl schreef op woensdag 07 december 2011 @ 13:46:
Probleem met die gratis Apps is; als developer mag je 5 gratis Apps in de Marketplace aanbieden zonder kosten. Voor elke daaropvolgende gratis App moet je als developer 19,95 betalen om het in de Marketplace te mogen hebben.... :/
Jep inderdaad. Dat vind ik ook vreselijk. Die strategie zorgt er ook voor dat niet zo veel mensen zin hebben om dat te gebruiken. Daarnaast mag je ook maximaal 3 homebrew apps deployen op jouw gsm (als je een dev-account hebt). Gelukkig heb ik dit jaar nog een gratis dev-account (student zijnde), maar vanaf volgend jaar niet meer (en ik ben echt niet van plan om 99 euro per jaar te dokken hoor).

Hopelijk wijzigen ze hun strategie nog wat op dit vlak, al betwijfel ik het, spijtig genoeg.

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, woensdag 7 december 2011 15:28

firefly112 schreef op woensdag 07 december 2011 @ 13:35:
Mensen voor mensen die maar blijven klagen over de spelling ik snap dat jullie die wel goed in spelling zijn dit vervelend vinden lezen. maar ik en zo veel mensen hebben Dyslectisch ik heb ongeveer het spelling niveau van iemand uit groep 6/7. het is natuurlijk geen excuses voor de alinea's maar ik heb over dit hele verhaal al een half uur gedaan.
Dyslectie is geen excuus voor het missen van enters of het niet gebruiken van punten en hoofdletters op de juiste plek. Zeker het niet gebruiken van een hoofdletter na een punt is zeer kwalijk en getuigd gewoon van laksheid.

Verder zijn er nog meer (ongeschreven) regels m.b.t. structuur waar je je absoluut niet aangehouden hebt, wat jammer is, want ik geloof dat je best wat interessants te vertellen hebt. Ik ben echter niet verder gekomen dan de eerste 5-6 regels omdat de structuur erg ondoogrondelijk is.

Door Tweakers user Sorbo, woensdag 7 december 2011 19:17

The_Fes schreef op woensdag 07 december 2011 @ 13:33:
[...]


"Me" is wel degelijk een woord hoor, bijvoorbeeld in de zin: "Sorry meneer, ik heb mijn huiswerk niet bij me"
Fixed ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 december 2011 19:18]


Door Tweakers user cpt.skydiver, woensdag 7 december 2011 19:22

Rowdy.nl schreef op woensdag 07 december 2011 @ 13:46:
Probleem met die gratis Apps is; als developer mag je 5 gratis Apps in de Marketplace aanbieden zonder kosten. Voor elke daaropvolgende gratis App moet je als developer 19,95 betalen om het in de Marketplace te mogen hebben.... :/
Dat is al sinds februari aangepast naar 100 gratis apps gratis plaatsen.

En nog een bronnetje...: http://pocketnow.com/wind...ee-wp7-apps-per-developer

Door Tweakers user Mad-Monkey, woensdag 7 december 2011 22:25

firefly112 schreef op woensdag 07 december 2011 @ 13:35:
Mensen voor mensen die maar blijven klagen over de spelling ik snap dat jullie die wel goed in spelling zijn dit vervelend vinden lezen. maar ik en zo veel mensen hebben Dyslectisch
DYSLEXIE of zijn dyslectisch, en sorry hoor maar spellingchecker zit standaard in je browser tegenwoordig. Als dyslecticus kan ik je vertellen dat ik die dus ook gebruik om ronduit rampzalig taalgebruik te voorkomen. zo heb ik 3 taalfouten uit mijn post hier gehaald.

daarnaast.
Zo zit de Micro Usb aansluiting aan de boven kant van de telefoon achter een klepje als je dit klepje omhoog hebt zit er recht een plaatje die naar links geschoven moet worden waardoor dit plaatje een beetje omhoog komt. Nu kan je het plaatje uit de telefoon halen hier in zit een soort houder voor je micro sim kaart
wat je hier bedoelde was, zoals je op deze foto ziet.............

Door Tweakers user Marientjuh, vrijdag 9 december 2011 16:26

Mijn voorlopige oplossing voor de Rabobank app is een bookmark tile die verwijst naar de mobiele site. Deze is een beetje behelpen, maar je kan toch online je saldo bekijken.

Door Tweakers user sys64738, zaterdag 10 december 2011 21:30

Vreemd dat ze problemen hebben met de camera. Hadden ze bij Nokia toch wel redelijk goed voor elkaar voorheen.

Kun je ook synchroniseren met bv gmail accounts? Toch wel shit als je voor het overstappen naar een ander mobiel platform můet switchen naar een ander email adres. voor mij een reden om bij Android te blijven.

Door Tweakers user alt-92, zondag 11 december 2011 18:28

Als je Gmail, Gtalk of G+ gebruikt: ja, ook dat kan zonder problemen op een WP7 foon ;)
Overigens: als je een lijst met 350+ contacts hebt is de Conflict/Merge functie van Windows Live best handig.

Door Tweakers user Lrrr, maandag 12 december 2011 00:27

Ik heb de Lumia gezien in de winkel, en ik moet zeggen, zo op het eerste oog ziet hij er prima uit. Het design mag er wezen en de telefoon voelt ook degelijk aan. Ook vind ik het scherm de beste die ik tot nog toe heb gezien. Zwart is ook echt zwart, en rood is ook echt rood bijvoorbeeld. Ook kon ik snel dingen (bijvoorbeeld de app-lijst) vinden (iets wat wel anders lag bij de eerste keer dat ik een Android in mijn hand hield). Al met al een van de betere telefoons, vind ik. En gezien dat dit geen iPhone is, zul je dat niet zo snel uit mijn mond horen ;)

Reageren is niet meer mogelijk