Garantie zonder Verkoopbon

Door firefly112 op dinsdag 30 oktober 2012 13:38 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 11.248

Afgelopen week om precies te zijn donderdag hield mijn Nokia Lumia 800 er mee op.
Nou geen probleem aangezien de telefoon nog garantie heeft. Ik had deze mobiel gekocht bij MTV mobile dit omdat MTV mobile op dat moment nog normale prijzen hanteerden voor abonnementen en telefoons.

Toen ik thuis arriveerde heb ik gelijk alles van de mobiel er bij gezocht. ik had nog de doos met alle boekjes en de doos waar in de sim kaart zat. Alleen had ik helaas niet meer de verkoopbon deze zou wel kwijtgeraakt zijn met verhuizen.

Toen ik de telefoon voor RMA wou aanmelden via de website stond hier ook nadrukkelijk bij dat ik een kopie van de verkoopbon bij het pakketje moest bijsluiten. Dit zou erg lastig worden aangezien ik deze niet meer had maar het leek mij ook sterk dat hun dit van mijn konden eisen aangezien hun zelf ook verplicht zijn deze gegevens een x aantal jaar te bewaren.

na Google dit probleem te hebben voor gelegd kwam ik op de volgende pagina uit. Misverstanden over garantie
.Hier uit blijkt dus dat je ze van mij geen verkoopbon kunnen eisen. Wat ze wel kunnen eisen is een verkoopbewijs, En een bankafschrift zou hiervoor genoeg zijn. Ik heb dus de telefoon gepakt om dit eens voor te leggen aan hun helpdesk. Na 2 minuten wachten kreeg ik een vriendelijke jongen aan de telefoon waar bij ik mijn verhaald deed. Hij vertelde mij dat het toch echt niet mogelijk was aangezien hun een verkoopbon nodig hebben.Na nog wat vragen heen en weer kon hij me niet helpen of vertellen wie ik hiervoor wel kon benaderen.

Hierna gelijk met Nokia gebeld en zij gaven aan dat dit geen enkel probleem is voor hun. Hierop kon is dus gelukkig mijn telefoon te reparatie aanbieden bij Nokia.


Aangezien er bij mijn vorige Blogs nog al veel commentaar was op mijn zins opbouw en spelling.
heb ik het nu maar eens 4 keer nagelezen. als het nu helaas nog niet goed genoeg is moet ik denk ik maar geen Blogs meer gaan schrijven.

Volgende: Funda Statistieken 02-'14 Funda Statistieken
Volgende: Dag 5 Windows Phone 12-'11 Dag 5 Windows Phone

Reacties


Door Tweakers user MittaM, dinsdag 30 oktober 2012 14:02

Duidelijk verhaal. En erg jammer dat je leverancier in dit geval niet flexibeler is. Over het algemeen is zijn de telefoon fabrikanten gelukkig wat beter opgesteld in dezen. Met mijn HTC had ik ook een probleem en het bleek achteraf een juiste keuze om direct met HTC contact op te nemen ipv de eindleverancier.

Door Tweakers user holygame, dinsdag 30 oktober 2012 14:26

Ik heb ook een aantal keer gehad dat ik beter af was bij het bedrijf zelf dan bij de leverancier.

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 30 oktober 2012 14:44

bedenk je goed dat tokkies (euh toko's) als mtv niets meer zijn dan dozenschuivers. die verschuilen zich achter de meest bizarre regeltjes om geen service te hoeven leveren,

en de consumenten en waren authoriteit (die hier toezicht op zou moeten houden) is meer bezig met manicures en nagels lakken), zelfs na een klacht bij deze prutzers organisatie met een waarde van enkele honderden euro's kon men niets voor mij doen, (terwijl) het verdomme gewoon in de WET staat.

uiteindelijk een brief van een advocaat die men hun ongelijk deed inzien, dat en het feit dat ze kosten van deze rechtgeleerden hebben moeten vergoeden, omdat ze anders alsnog zouden worden gedaagd, boontje komt gelukkig toch nog om zijn loontje...

Door Tweakers user analog_, dinsdag 30 oktober 2012 17:51

Bij twijfel op garantie kan je altijd best via de fabrikant gaan, deze zijn vaak nog het meest relax en service oriented dan je hardware boer om de hoek. Zo heeft acer ooit een LCD scherm komen ophalen de dag-na-bellen met vervanging terwijl alternate maar zat te mieren om dozen en het weken zou duren voordat ik weer een scherm had.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 oktober 2012 20:13]


Door Tweakers user Crazymonkey, dinsdag 30 oktober 2012 22:17

Ik heb dat soort dingen altijd op de mail staan. (Kreeg netjes via Coolblue de mail met bon via de mail)

Door Tweakers user Mental, woensdag 31 oktober 2012 13:21

Afgezien van de aanwezigheid van wat spreektaal niets aan te merken op het stukje proza, niets mis mee dus :)

Door Tweakers user Nozem1959, donderdag 1 november 2012 13:16

Het is niet nieuw om een aankoopbevestiging voor garantie te gebruiken. Het is gewoon wettelijk.
Misverstand: Zonder bon geen reclamatie mogelijk

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is een consument niet verplicht een kassabon over te leggen op het moment dat hij met een ondeugdelijk product bij u terug komt. Wel kunt u verlangen dat hij aantoont dat het product bij u is gekocht. Dat kan met de aankoopbon, maar ook met een bankafschrift of een ander bewijs.
http://www.consumentenaut...sverstanden-over-garantie

Door Tweakers user firefly112, donderdag 1 november 2012 15:15

Nozem1959 schreef op donderdag 01 november 2012 @ 13:16:
Het is niet nieuw om een aankoopbevestiging voor garantie te gebruiken. Het is gewoon wettelijk.


[...]

http://www.consumentenaut...sverstanden-over-garantie
Het zelfde linkje staat ook in mijn blog.

Reageren is niet meer mogelijk